torstai 24. kesäkuuta 2010

Eetun kesäaitauksen rakentelua ja salaatin kasvatusta

On taas vähän aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. No ei surkutella sitä nyt vaan mennään suoraan asiaan! Aloitin eilen (vihdoin ja viimein) vähän sisustamaan Eetun kesäaitausta. Aihiot ovat meidän vanhasta hiekkalaatikosta jonka purimme parisen kuukautta sitten.





Riittävän suuri vesikuppi (mieluiten missä konna itse mahtuu kokonaan olemaan) on olellinen helteellä. Hyvä vesikuppi on vaikka kukkaruukun alusta. Myös varjopaikat ovat tarpeellisia. Niitä varjopaikkoja aitaukseen tuo Viinimarja pensaan lehdet ja pieni laudanpala oikeassa yläkulmassa. Sinne Eetu sitten menee jos on liian kuuma. =)





Pistin Eetulle tälläisen kivilaatan aitaukseen johon kasasin ruokaa luonnosta. Todella lämpöisinä päivinä Eetu on koko ajan pihalla, joten ruuankin pistän siis pihalle. Salaattia, apilaa, voikukkaa, viinimarjapensaan lehtiä ja päälle kalkkia. Siinä päivän menu. Huom. kuva otettu Eetun ruokailun jälkeen. Sitten kuva vielä itse syöpöttelijästä:



Pistitn toukokuussa Eetulle kasvamaan salaattia ja tänään ne näyttivät todella hyviltä ja Eetu söi niitä jopa kovalla innolla!


Penkikkähän on yks metri kertaa kaks metriä.




Hyvältä näyttää eikös vain? Ja itse kasvatettu! Ensivuonna aijon pistää myös muuta kasvamaan esim. orvokkeja.



Konnamaista Juhannusta kaikille toivottaa Heini ja Eetu konna.

Kuvat saat suuremmiksi klikkaamalla niitä. Jos haluat, voit kommentoida ilman nimimerkkiä, mieluiten nimimerkillä jotta voin käydä blogissasi vastavierailulla! =)

6 kommenttia:

  1. Hyvää Juhannusta, Heini ja Eetu! Nyt saakin Eetulle herkkuja luonnosta....

    VastaaPoista
  2. Paljon kiitoksia Paulette, samoin sinulle ja kissoillesi. =)

    VastaaPoista
  3. Hienon näköinen ulkoaitaus Eetulla :) Mukavaa juhannusta teille molemmille.

    http://www.huopatossunen.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  4. Ihana ulkoaitaus! :)
    Harmi kun meillä on vain tälläinen betoni parveke,... ehkä mäkin pääsen joskus rakentamaan ulkoaitauksen Välkylle :)

    Onko sun kilpparisi tossa aitauksessa yötä päivää? Mietin vaan että onko linnut ym. kovinkin kiinnostuneita kilpikonnasta? + miten säätilojen vaihtelut? :)

    VastaaPoista
  5. Hei Coppelia!

    Ei Eetu ei ole yötäpäivää aitauksessa, emme ainakaan vielä uskalla pitää Suomen yöt kun ovat niin kylmiä. Juu linnut ovat hyvinkin kiinnostuneita kilpikonnista! Joudumme vahtimaan Eetua koko ajan ettei linnut nappaa sitä. Ja säätilat, pidämme Eetua aina aurinkoisina päivinä parisen tuntia pihalla.

    VastaaPoista
  6. Meilläkin on ulkoaitaus rakenteilla, kaikki tarvikkeetkin on jo ostettu. Pitäisi vain ruveta hommiin ennen kuin loma loppuu! :D Ja tosi kiva toi Eetun aitaus. ;)

    VastaaPoista