lauantai 16. lokakuuta 2010

Innostusta ilmassa!

Innostuin antamaan Eetulle kuivaruokaa, ja koska huomenna on meillä synttärijuhlat päätin pistää Eetulle ruuan tänään jo valmiiksi. Kuivatettuja kukkia, itsekuivatettua pinaattia ja muita kuivattettuja kasvinlehtiä, pakastettua voikukkaa, kesäkurptsaa ja tavallista kurkkua. Päälle kalkkia ja murustettua seepiansuomua. Ajattelin että voiko pelkästään kuivamuonaa tarjota vaikka konna ei söisi sitä ollenkaan. Kai se sitä syö jos niin kova nälkä tulee vaikkei tykkäisikään?



Ja vielä valmis ateria:



Maanantaina lähdemme Jyväskylään pikkuveljeä lääkärissä käyttämässä, ja samalla poiketaan kaupoilla. Ajattelin ostaa PAT-pellettejä jos vain löytyy! :) Saatan ostaa myös jonkunmoisia tarvikkeita terraarion, kuten uuden ruokakupin ja jotain piilopaikkoja.

Niin, iskä lupas heti ens lauantaina käy puutavaraliikkeessä ostamassa Eetun terraarion tarvikkeet. Terraariosta 170cmx130 siitä tulee L kirjaimen muotoinen ja on kaksikerroksinen. Lisäksi terrasta menee ramppi lattialle.

6 kommenttia:

  1. Kokeile kostuttaa tuota kuivaruokaa sumuttamalla (esim. kukkasumutinpullolla), saattaa maistua paremmin niin :) Se tuoksuukin hieman kosteana konnan nenuun herkullisemmalta ;)

    Itse en anna pinaattia konnilleni, sisältää oksaalihappoa. Enkä kyllä itseasiassa kurkkuakaan. Sensijaan meillä herkutellaan tuoreruokana esim. tummilla salaattilaaduilla, erilaisilla yrteillä ja pakastamillani kesän lehdillä. Monta lajia on itselläkin vielä kokeilematta kuten esim. endiivi.

    Onnea terraprojektiin!

    VastaaPoista
  2. Selvä, tuosta neuvosta otetaan vaari. Kuulostaa muuten paljon paremmalta. Katsotaan mitenkä lähtee toimimaan tämä ruokavalion muutos tuoreesta melko kuivaan.

    Pinaattia meille ollaan suositeltu eläinkaupassa, ja taas nähdään kuinka väärässä eläinkauppiaat ovat. Aijon syöttää nuo kuivatetut loppuun ja sen jälkeen en tuota tarjoa. Eetun lemppariherkkua on paprika ja mandariini joita annan todella harvoin. Kesäisin myös mansikka.

    Luulenpa että Eetun pyramiidikasvu johtuu siitä että Eetulle annettiin vanhassa kodissa parsaa. Parsasta kehkeytyikin Eetun lempiruoka ja siitä irtipääseminen oli aika kova juttu..

    VastaaPoista
  3. Vähänkö terrasta tulee varmaan hieno...:) Mullekkin kuulosti omaan korvaan hyvältä tuo sumupullolla ruuan sumuttelu (vaikken kilppareista tiedäkkään YHTÄÄN mitään) ehkä Eetu pikkuhiljaa tykästyykin kuivaruokaan, ensin vaan tutustuttuaan. :)

    Onnea yritykseen!

    VastaaPoista
  4. Tervehdys, pitkästä aikaa =)

    Terve konna ei tosiaan tapa itseään nälkään, jos ruokaa on tarjolla, joten voit aivan hyvin odotella koska uudet herkut rupeavat kelpaamaan.

    Tietysti konnilla on ihan henkilökohtaisiakin inhokkiruokia, joten aivan kaikkea ei saa syömään odottelemallakaan. Ei ole tarvekaan.

    Ehdottaisin mieluummin, että säilytät nuo pinaatit pidemmälle ajalle ja tarjoat niitä lisäherkkuna silloin tällöin, vaikka kerran kuukaudessa. Kuivattunahan ne eivät pilaannu...

    Terrasuunnitelmat kuulostavat hienolta!

    VastaaPoista
  5. Paputtaja: Joo, vaikka kuinka pinaattia syötäkin, ei konna siihen juurikaan koske. Eetu ei syönyt tänään juurikaan mitään, kuivaheinää vähän naposteli. Eli näin meillä kuivaruuan totuttaminen Eetulle!! :)

    Mutta kiitoksia vinkeistä! Meidän konnalla taitaa kaikkea ei-tuoretta ruokaa vastaan jotain.. Hmm? :--D

    VastaaPoista
  6. Kuulostaapa lukaalilta terraariolta! :O Oikein itekkin rupesin miettiin et oisko kiva olla kilppari. :> Terkkuja Eetulle! <3

    VastaaPoista